Espresso kavinukas 6 puodelių VNZ89381/50381
-
Itališko dizaino kavinukas suteikia jūsų ruošiamai kavai naują skonį ir įspūdį. Vos per kelias akimirkas pagaminsite turtingo skonio, autentišką espresso kavą. Kavinuko korpusas ne tik paskleidžia jaukią šilumą, bet ir suteikia kavai išskirtinio aromato.
Specifikacijos:
• Talpa: 330 ml.
• Aliuminio korpusas.
• Vienu kartu pagaminsite 6 espresso puodelius.
• Saugi garo išleidimo technologija.
• Tinka visoms viryklėms, išskyrus indukcines.
Naudojimas:
• Užpildykite kaitinimo indą vos žemiau vožtuvėlio.
• Įstatykite piltuvėlį ir pripildykite jį malto espresso. Nesuspauskite. Nuvalykite kavos kruopeles nuo piltuvėlio ir sriegio kraštų.
• Sandariai užsukite viršutinę dalį ant pagrindo. Venkite sukti už rankenėlės.
• Nustatykite vidutinio stiprumo ugnį. Liepsnos negali būti plačiau nei virdulio apačia.
• Laukite kol vanduo pakils, persisunks per filtrą ir pasigamins nuostabus espresso. Kai bus baigta išgirsite gurguliavimo garsą.
• Nukelkite nuo ugnies. Prieš pilant į puodelį nedideliu šaukštu išmaišykite visus kavos sluoksnius, kad gautumėte optimalų skonį.
Kavinuko priežiūra:
• Plaukite šiltu vandeniu, tik rankomis.
• Kruopščiai nusausinkite rankšluosčiu.
• Negalima surinkinėti virdulio kol visos dalys nėra visiškai sausos, kad būtų išvengta oksidacijos.
• Nenaudokite muilo ar ploviklių.
• Negalima plauti indaplovėje.
• Nenaudokite plieninių ar kitų šiurkščių kempinėlių.
Dėmesio:
• Nenaudokite per daug smulkiai sumaltos kavos. Jei esate pradedantis espresso gurmanas, pirkite jau maltą espresso. Ją gamintojas paruošia tinkamo smulkumo.
• Periodiškai patikrinkite piltuvėlį, filtro plokštelę ir jo tarpinę. Po ilgo naudojimo jas gali prireikti pakeisti.
• Niekada nedėkite virdulio ant ugnies be vandens.
• Niekada nedėkite į filtrą arbatos, kakavos ar pan. Tik kavą. Bet koks kitas turinys užkimš filtrą.
• Kol atrasite tinkamą temperatūrą ruošti tobulą espresso gali šiek tiek užtrukti. Jei ugnis bus per karšta, espresso turės degėsių skonio.
• Laikykite espresso oro nepralaidžioje dėžutėje, atokiai nuo saulės spindulių.
• Kad išgautumėte geriausią espresso skonį, naudokite tyrą, filtruotą vandenį.